Naučne prevare i Specijalna teorija relativnosti

Inkvizicija (lat. inquirere – tražiti))

U 13. stoljeću stvoren istražni i kazneni organ Katoličke crkve za borbu protiv nazora osoba neprijateljski raspoloženih i neugodnih toj Crkvi. Posebno je bila rasprostranjenja u romanskim zemljama. Djelovala putem špijunaže, zvjerskih mučenja i sl. Ukinuta u 19. stoljeću.

Crkva ukinula – savremena znanost kao da ju je preuzela?! Uski krugovi interesno povezanih odlučuju o istini/neistini, finansiranju i istraživanju, afirmaciji, (pa i o Nobelovoj nagradi za fiziku) …Eventualni “disidenti” se kažnjavaju na različite (savremene) načine!? U osnovi svega je ipak manipulacija istinom i ljudima, moć, vlast, kapital, politika, rat i mir.

Royal Raymond Rife:

http://www.worldsci.org/php/index.php?tab0=Scientists&tab1=Scientists&tab2=Display&id=970 ,

http://rense.com/general31/rife.htm ,

Henry Thomas Moray: http://en.wikipedia.org/wiki/Thomas_Henry_Moray

1.) Štimovani (krivotvoreni) podaci – Eddington – 1919. godine?! Koji motivi i interesi su njega stimulisali da obmanjuje javnost?!

Eddington niti je imao instrumente, niti je imao podatke za sastavljanje takvog izvještaja koji je predočio naučnoj javnosti.

– http://www.worldsci.org/php/index.php?tab0=Abstracts&tab1=Display&id=1039,
http://www.worldsci.org/pdf/abstracts/abstracts_1039.pdf ,

http://www.newtonphysics.on.ca/einstein/appendix2.html#app3

http://www.newtonphysics.on.ca/einstein/appendix2.html

2.) Pronalaskom atomskog sata tačnost mjerenja vremena povećala se za preko milion puta. 1967 pokrenuta je inicijativa da se TR provjeri korištenjem ove precizne sprave.

Eksperiment poznat kao Hafele-Keating proveden 1972. je druga značajnija naučna prevara vezana za STR.

Doktor A.G.Kelly, jedan od učesnika eksperimenta, kaže da su svi saradnici na projektu detaljno informisani. Izdavan je bilten sa najsitnijim detaljima o toku priprema. Po završetku eksperimenta, nakon dugog čekanja na obradu rezultata, stiglo je kratko saopštenje: “Eksperiment je u potpunosti potvrdio predviđenu dilataciju vremena sa tačnošću od 10%”. Vijest o “dokazu” TR odjeknula je kao bomba. Kelly se začudio zašto mu nisu dostavili sirove rezultate mjerenja. Uporno je pokušavao dobiti te rezultate, ali nije išlo. I konačno nakon 24 godine otišao je prekopavati arhive i našao originalnu
dokumentaciju. Objavio je i razaslao svojim poznanicima i saradnicima širom svijeta. Jasno se vidi kakva je prevara napravljena 1972. Kako izgledaju originali može se vidjeti ovdje:

http://www.anti-relativity.com/hafelekeatingdebunk.htm. e

Fizičare, sastavljače krivotvorenog izvještaja treba imenovati imenom i prezimenom i javno staviti na stub srama.

3.) Nepremostive pukotine u STR uočava sve više ljudi u svijetu. Kritike STR se zataškavaju, a kritičarima otežava ili onemogućava objavljivanje kritičkih tekstova, smjenjuju se sa funkcija, onemogućava ih se na razne načine.

Popis grešaka u obje teorije:

http://www.ekkehard-friebe.de/kap2.pdf .

http://twinparadox.net/

4.) Antirelativity – stranica sa dosta argumentovane kritike STR.

Možda vam bude interesantnije pregledavati video materijale: http://www.rense.com/general31/rife.htm

5.) Herbert Dingle, zbog kritike STR, omalovažavan ismijavan, onemogućen i oštro napadan: http://www.factbites.com/topics/Herbert-Dingle

6.) Neprijatnosti zbog neslaganja sa Einsteinovim shvatanjima imao je i Paul Marmet , http://www.newtonphysics.on.ca/illusion/index.html

Pregled ostalih članaka i tekstova

http://www.worldsci.org/php/index.php?tab0=Scientists&tab1=Scientists&tab2=Display&id=148

Koji pokvareni umovi i pokvareni karakteri u naučnim krugovima mogu napadati i omalovažavati ovakvog fizičara, kao što je P. Marmet?!

7.) Louis Essen , tvorac atomskog sata, fizičar sa značajnim rezultatima (ukazuje na Einsteinove promašaje): http://www.btinternet.com/~time.lord/ .

L. Essen Letter from Louis Essen to Carl A. Zapffe
By Harry H. Ricker III). I Loouis Essen je zbog svoje istinoljubivosti imao proplema sa nekarakternim fizičarima u “zvaničnim” naučnim institucijama i organizacijama.

8.) Thomas Smid (M.Sc. Physics, Ph.D. Astronomy), svestrana zapažanja promašaja u STR.

Global Positioning System (GPS) and Relativity

 9.) Ronald Ray Hatch:  GPS pruža dokaze protiv STR, a ne u njenu korist i potvrdu.

10.) Skoro svakodnevno otkrivaju se nove pukotine i nedoslijednosti vezane za Ajnštajnovu relativnost.

Međutim, Einsteinov lobi i dan danas primjenjuje nenaučne metode u zaštiti Einsteinovih pogrešnih shvatanja prostora i vremena! Za mene je začuđujuće iznenađenje da u tome učestvuju i fizičari u CERN-u (netačan zaključak da je (c+v) svakako c i svjesno pogrešno tumačenje eksperimenta sa pionima iz 1964.g)!? Jednostavno su mogli i trebali konstatovati eksperimentalnu istinu da za svjetlost ne važi “balistički princip”! Nemam na osnovu čega zaključiti – da li su to svjesno i s predumišljajem slagali, ili su tako zaključili zbog svog vlastitog ne znanja, ili zbog vlastite gluposti.

Advertisements

1 odgovor na Naučne prevare i Specijalna teorija relativnosti

  1. Sprečo kaže:

    ometanja u korištenju ovog bloga su sve češća u posljednje vrijeme'11 počev od prenosa znakova pa do prenosa drugih upisa – ni to nije slučajno'1 v štto je nekad bilo lako i normalno odraditi, sada ne ide – nije samo mojom greškom ili neznanjem u korištenju alata, međutim ja sam uporan ko mazga12’ vv, naći ću ja druge puteve i načine

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s